Oldal: 1 / 1

Xylotrupes gideon

HozzászólásElküldve: 2006.09.27., szer. 18:54
Szerző: dragulievic
Sziasztok!
Hétfon 20 Xylotrupes gideon lárvára tettem szert csehországból.Sajna nincs pontosan meghátarova a fajuk mivel szubspécik,a tenyészto sem tudott segíteni... :(
Egy kis ízelito az imágók képei elott(ami sajna csak tavasz korul lesz várható :lol: )

Kép

Kép

Kép

A képek élességéért elore elnézést kérek,legkozelebb majd dolgozok magamon,viszonylag uj a gep es meg nem nagyon tanulmanyoztam at(es nem is valami high-end modell :) )
Majd ha lesz idom,akkor irok cikket a tartásukrol is,valaki mar igerte elottem is de valahogy abbamaradt a dolog...

HozzászólásElküldve: 2006.10.02., hétf. 10:03
Szerző: PappTomi
Szia!

Szép kis jószágok, gratulálok hozzájuk!
Tartásuk, nevelésük egyszerű, általában könnyen felnevelhetők. A lárváknak minél több, érett, erősen korhadt növényi anyagra van szükségük. A legmegfelelőbb a minél korhadtabb (a legjobb a már majdnem földszerű, szétforgácsolódott állapotú) tölgyfa. Ezt kell megközelítőleg egyenlő arányban összekeverni egy éves, vagy öregebb hullott falombbal, és nedvesen tartani. Valamivel nedvességigényesebbek, mint a többi faj, legalábbis az én tenyészetmben ezt tapasztaltam. A bogarak is könnyen tarthatók, egyszerűen szaporíthatók. Nálam kifejezetten sötét helyen vannak, így sokkal gyakrabban táplálkoznak, és tovább is életben maradnak, mintha lámpával megvilágítjuk. A peték igen gyorsan kikeltek, a szakirodalom 28-35 napról beszél, nálam 20 nap uán megvoltak (bár ez valószínűleg a magas hőmérséklet miatt volt, akkor nem tudtam 28 fok alá hűteni a tartóhelységet).
Várjuk mások tapasztalatait is!

Üdv
Papp Tomi

HozzászólásElküldve: 2006.11.17., pén. 13:22
Szerző: dragulievic
Sziasztok!
Széppen noddogelnek a dragak :)

Kép